Medžio granulės: ką verta apie jas žinoti?

Jaustis komfortabiliai namuose ir kitose patalpose yra labai svarbu, o komfortabilumą dažniausiai sukuria šiluma. Ją išgauti galima įvairiais būdais. Kai šilumą gauname automatiškai, kai ja nereikia rūpintis, tai net nepagalvojame apie tai. Tačiau kai šiluma namuose ar kitose patalpose reikia pasirūpinti patiems, tai situacija yra visai kitokia. Reikia domėtis ir turėti nemažai žinių, kokį šilumos variantą geriausia pasirinkti. Todėl šiame straipsnyje norime daugiau papasakoti apie medžio granules, ką pravartu žinoti apie jas, kodėl verta jas rinktis.

Kaip galima suprasti medžio granules?

Medžių granules galima suprasti taip, lyg jos yra atliekos po medžių apdirbimo. Kadangi pjaustant ar kitaip apdirbant medieną lieka nemažai smulkių medienos atraižų, tai kad jų nereikėtų išmesti, jos yra surenkamos ir pagaminamas naudingas produktas, tai yra medžio granulės. Jomis galima kūrenti įvairias patalpas, tad kartu ir taupome medžiagas, nes naudojame medžio atliekas ir jeigu pasirenkamos kokybiškos granulės, namų šildymas neišeina jau toks brangus, o kartu ir saugojame gamtą. Tad galima pripažinti, kad medžio granulės yra tinkamas būdas, kuris leidžia sušildyti namus labai efektyviai.

Kokiais būdais galima atskirti kokybiškas medžių granules?

Medžio granulės gali būti skirstomos į dvi kategorijas, tai yra kokybiškos ir ne tokios kokybiškos. Jas atskirti galima pagal kelis parametrus:

  • Kaitrumą, kaip gerai gali išskirti šilumą;
  • Peleningumas, kiek pelenų lieka po tokių medžių granulių sukūrenimo;
  • Drėgmės lygis.

Dar galite atkreipti dėmesį į tai, kokia yra medžių granulės sudėtis, ar jos yra birios ir panašiai. Iš pat pradžių gali pasirodyti, kad kokybiškas granules yra pakankamai sunku išsirinkti, nes jų pasirinkimas yra labai platus, tačiau kai įprasite ir žinosite, į ką atkreipti dėmesį, toks pasirinkimas bus pakankamai paprastas.

Rinkitės tik kokybiškas medžių granulės

Vienareikšmiškai galime pasakyti, kad rinktis kokybiškas medžių granules yra verta, nes toks pasirinkimas turi labai daug privalumų. Pirmasis ir tikriausiai vienas svarbiausių yra tai, kad toks kuras yra aplinkai draugiškas biokuras, o tai reiškia, kad jis suteikia minimalią žalą gamtai. Dar svarbu paminėti ir tai, kad tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jis yra brangesnis, tačiau lyginant jo savybes su ne tokiu kokybišku, jis duos kur kas daugiau šilumos, jo užteks ilgesniam laikui, tad ir galiausiai rezultatas bus toks, kad renkantis kokybiškas medžių granules galėsite sutaupyti daugiau.