Į ką atsižvelgti renkantis darbinę striukę?

Norint patogiai ir saugiai dirbti visais metų laikais, būtina pasirinkti tinkamą darbinę striukę. Nesvarbu, ar tai būtų bendras darbas lauke, ar specializuota veikla, pavyzdžiui, medžioklė ar žvejyba, ar tiesiog šaltis, tinkama striukė turi didelę reikšmę.

Darbo striukių svarba ištisus metus

Darbinė striukė yra pagrindinis drabužis, apsaugantis mus nuo lietaus, vėjo ir šalčio. Didelio matomumo striukės ypač svarbios dirbant naktį, nes jos atspindi šviesą, todėl esame geriau matomi ir saugesni. Yra daugybė įvairiausių striukių – nuo paprastų iki sudėtingo dizaino, suteikiančių apsaugą nuo pavojingų darbo sąlygų.

Pagrindinės geros darbinės striukės savybės

  • Membraninės striukės. Šios striukės turi pusiau pralaidų sluoksnį, kuris veikia kaip barjeras nuo lietaus, sniego ir vėjo, o drėgmė pasišalina, todėl jas dėvintys asmenys išlieka sausi ir patogūs.
  • Drėgmės išgarinimas. Vis populiaresnės tampa striukės, kurios nuvalo drėgmę nuo kūno. Jos dažnai turi porėtą poliuretano sluoksnį, kuris išgarina prakaitą, bet nepraleidžia vandens.
  • Dengti užtrauktukai. Siekiant sumažinti vandens skverbimąsi, daugelyje striukių dabar yra uždengti užtrauktukai, todėl elektroniniai prietaisai kišenėse yra saugūs.
  • Rankogaliai ir gobtuvai (kapišonai). Striukės su reguliuojamais Velcro rankogaliais ir nuimamais gobtuvais yra universalios įvairiomis oro sąlygomis. Dvigubo sluoksnio rankogaliai užtikrina papildomą apsaugą.
  • Patogios apykaklės. Daugelio darbinių striukių apykaklės išklotos minkšta vilnos medžiaga, kad būtų patogiau ir šilčiau, nedirgintų odos.

Tinkamos darbinės striukės pasirinkimas

Atsižvelkite į konkrečius poreikius, susijusius su darbo aplinka, pavyzdžiui, žieminės darbo striukės šaltoms sąlygoms, lietaus striukės drėgnam orui arba vilnonės striukės švelniai temperatūrai. Striukės turėtų užtikrinti funkcionalumo, patogumo ir saugumo pusiausvyrą. Atsižvelgdami į savo reikalavimus, ieškokite tokių funkcijų, kaip gobtuvai arba didelis kiekis kišenių. Be to, atsižvelkite į dydžių lentelę ir išmatavimus, kad striukės tinkamai tiktų, ypač didelių dydžių.

Rinkdamiesi darbinę striukę, atsižvelkite į darbo pobūdį, oro sąlygas ir pageidaujamas funkcijas. Nesvarbu, ar ieškote pigesnių variantų, ar aukštos kokybės prekių ženklų, tokių kaip „Helly Hansen“, tinkama striukė gali gerokai pagerinti jūsų darbo patirtį. Atminkite, kad tinkama darbinė striukė ne tik apsaugos jus nuo oro sąlygų, bet ir padidins jūsų darbo našumą ir saugumą.