Pažintinės kelionės į Sakartvelą: vaizdingiausi šalies keliai

Kaukazo kalnų viršūnės, kurios siekia dangų, vingiuoti serpantininiai keliai bei nepaprasto grožio vandens telkiniai, visa tai – autentiškas Sakartvelo peizažas. Kelionės į Sakartvelą yra kupinos nuotykių ir nuostabių įspūdžių. Gražiausias Sakartvelo vietas labai patogu apžiūrėti keliaujant visureigiais. Šios transporto priemonės padeda įveikti kalnų kelių iššūkius. Kelionės Sakartvele ir pažinimo džiaugsmas šioje Kaukazo kalnų šalyje neįkainojamas. Laukinės gamtos grožį pamatyti galima keliaujant populiariausiais Sakartvelo keliais.

Sakartvelo Rikoti kelias

Rikoti kelias jungia rytų ir vakarų Sakartvelą. Kelionės Sakartvele metu, važiuojant šiuo keliu turistai gali mėgautis išskirtiniais gamtos vaizdais: gražūs lapuočiai miškai, magiška kalnų panorama. Keliaujant Rikoti keliu galima apsistoti vietiniuose slėniuose. Juose yra daug poilsio vietų ir stovyklaviečių. Netoliese veikia restoranai, kuriuose galite sustoti ir paragauti tradicinių patiekalų. Pakeliui esantis Shrosha kaimas garsėja puikiu keramikos turgumi. Pažintinės kelionės Sakartvele metu, jame galima įsigyti suvenyrų, ąsočių, stiklinių, puodų, dubenų ir kitų dirbinių iš kartveliško molio. Pakeliui yra Ubisos kaimas. Jame rekomenduojama aplankyti Sakartvelo Ubisos vienuolyną. Tai – unikalus šalies architektūrinis paminklas.

Abano kelias

Kachetijoje Abano kelias vilioja lankytojus ne tik savo grožiu, bet ir jame esančiais iššūkiais. Ši pažintinės kelionė Sakartvele yra kupina adrenalino. Abanas – vienas sudėtingiausių kelio ruožų Europoje. Šis kelias veda į Tušetiją. Pažintinė kelionė Sakartvele šiuo keliu yra tikras iššūkis. Tiesa, nuo jo atsiveria nuostabus panoraminis vaizdas į aplinkinius kalnus. Abanas yra viena iš ekstremaliausių kelionės krypčių Sakartvele.

Goderdzi kelias

Pažintinė kelionė Sakartvelo Goderdzi keliu kupina neišdildomų įspūdžių. Pakeliui yra žymusis Žaliasis ežeras, Beshumi kurortas ir Goderdzi Alpių sodas. Šie lankytini objektai – labai populiarūs. Adžarijos pusėje keliautojai gali aplankyti Goderdzi kalnų ir slidinėjimo kurortą. Jame turistai gali apsistoti jaukiuose viešbučiuose ir svečių namuose. Pažintinės kelionės Sakartvele metu šioje vietoje galima pajusti autentiška Kaukazo kalnų dvasią.

Nakerala kelias

Neapsakomai gražų ir kalnuotą kraštovaizdį turi Imerti ir Racha regionai. Nakerala kelias jungia šiuos regionus. Jis yra beveik 3000 metrų virš jūros lygio aukštyje. Nakerala kelias yra Sakartvelo istorinio paveldo dalis. Anksčiau juo buvo vystoma prekyba. Nakela leido pasiekti kitus kaimyninius regionus. Šiuo metu tai yra nuostabus maršrutas gamtos mylėtojams. Nuo Nakeralos atsiveria įspūdingi aplinkinių kalnų, slėnių ir ežerų vaizdai. Pažintinės kelionės metu rekomenduojama pamatyti šią ypatingą vietą. Tai – magiško grožio kraštas.

Sakartvelas turtingas įspūdingomis kalnų grandinėmis, slėniais, upėmis ir miškais. Pažintinės kelionės Sakartvele yra puiki galimybė pamatyti mažai civilizacijos paliestus gamtos kampelius. Ši Kaukazo kalnų šalis yra puiki kelionės kryptis nuotykių ieškotojams. Sakartvele keliautojai gali pajusti neįkainojamą atradimų jaudulį.