Svetainės baldai: pirkti internetu ar fizinėse parduotuvėse?

Ruošiatės įsigyti svetainės baldus? Svetainės baldai gali būti nepigūs, tad dažnai žmonės galvoja, ar tikrai verta pirkti fizinėse parduotuvėse? O gal geriau iš karto pirkti internetu ir sutaupyti? Kaip ten yra, ar tikrai fizinėse parduotuvėse prekės brangesnės? Na, o ar kaina vienintelis privalumas? Galima pastebėti, jog ne tik kaina, bet ir asortimento dydis skaitomas kaip privalumas. Pavyzdžiui, minkšti kampai yra gana dideli, todėl akivaizdu, jog fizinė parduotuvė neturės didelio asortimento, tuo tarpu internetinė parduotuvė galima pasiūlyti didelį asortimentą, nes sandėlio nuoma kainuoja pigiau, nei fizinės parduotuvės miesto centre.

Kokia rizika kyla perkant internetu?

Sakyti, jog perkant internetinėse parduotuvėse nekyla jokia rizika, būtų klaidinga. Tenka pripažinti, kad net ir šiomis dienomis gali tekti susidurti su sukčiais ar įsigyti prekę, kuri netiks. Visgi ši rizika gali būti išvengta. Vienas iš patarimų – pirkti iš Lietuvos pardavėjų. Tokiu būdu galėsite būti tikri, jog prekei netikus, jums bus grąžinti pinigai. Perkant iš užsienio tenka susidurti su didele rizika, kadangi neaišku, ar prekė bus atsiųsta, ar atitiks kokybė lūkesčius. Tad labai svarbu būti atidiems, jog netektų įkliūti. Na, o perkant Lietuvoje galima būti ramiems. Kaip ir minėjome, net jei prekė ir nepatenkins lūkesčių, ją bus galima grąžinti ir susigrąžinti pinigus.

Ar fizinėse parduotuvėse tikrai kainos gerokai didesnės?

Tai kokios ten kainos fizinėse parduotuvėse? Vieni sako, jog gerokai didesnės, kiti teigia, jog nemato didelio skirtumo. Atsakymas akivaizdus – skiriasi ne tik kainos, bet ir nuolaidos. Neretai galima pastebėti, jog internetinėse parduotuvėse ne tik siūlomos kur kas mažesnės kainos, bet ir nuolaidos būna labai didelės. Deja, fizinės parduotuvės to nesiūlo. Gal dėl to, nes jaučia kur kas mažesnę konkurenciją. Tad fizinėse parduotuvėse tikrai kainos kur kas didesnės, žinoma, pasitaiko išimčių. Kai kurios internetinės parduotuvės siūlo didesnes kainas, lygiai taip pat, kaip ir kai kurios fizinės parduotuvės siūlo mažesnes kainas. Tačiau šis variantas retas.