Nauji butai Vilniuje: pagal kokius kriterijus rinktis?

Tikriausiai įsigyti nuosavą būstą yra daugelio svajonė. Juk kur kas patogiau gyventi savo bute ir nesibaiminti, kad bet kuriuo metu jus gali iškraustyti ir panašiai. Tad jeigu turite galimybę, visada verta pradėti galvoti ir pradėti žvalgytis įvairių variantų, kur įsigyti naują būstą Vilniuje. Kadangi šis miestas yra pakankamai didelis, gali kilti nemažai klausimų, kokį ir kurioje vietoje geriausia jį pasirinkti. Tad šiame straipsnyje papasakosime, kokį būstą geriausia pasirinkti ir kaip išsirinkti jo vietą.

Naujo buto pasirinkimas

Nauji butai Vilniuje dygsta labai greitai. Tad vienareikšmiškai, jeigu turite galimybę visada verta rinktis tik naują butą, nes jis turi kur kas daugiau privalumų, nei kad senos statybos. Pirmiausia galime išskirti tai, kad perkant naują butą, galėsite kuri sau patinkantį naują stilių, kuris jums yra priimtinas. Be to, tokie butai yra kur kas ekonomiškesni, nei kad senieji, o tai gali garantuoti kur kas mažesnes sąskaitas už komunalines paslaugas. Nauji butai turi visai kitokius išplanavimus, jie yra žymiai erdvesni, nei kad senos statybos.

Buto vieta

Kadangi naujas butas yra ilgalaikis pirkinys, tai jį perkant reikia atsižvelgti ne tik į jo kainą, bet ir kitus svarbius dalykus. Vienas gana aktualus dalykas yra jo vieta. Juk reikia orientuotis, kiek laiko reikės važiuoti į darbą, į darželį. Vieta turi būti pakankamai patogi, kad tokiems dalykams nereikėtų užtrukti per daug laiko. Taip pat renkantis naują butą, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokį gyvenimo būdą mėgstate. Jeigu esate aktyvus žmogus ir jums smagu nueiti į barus, kavines, mėgstate aktyviai leisti laisvalaikį, tuomet galbūt kur kas patogiau rinktis būstą, kuris yra arčiau centro, nes taip reikės sugaišti žymiai mažiau laiko kol nuvyksite iki jo. O jeigu atvirkščiai, grįžę po darbo norite pailsėti ir pasimėgauti ramybe, tuomet žymiai labiau apsimoka ieškoti naujo buto atokiuose Vilniaus rajonuose.

Kiti kriterijai, pagal kuriuos galima rinktis naujus butus

Pateikiame dar kelis punktus, kuriais vadovaujantis galite rinktis nuosavą būstą:

  • Jeigu nemažai laiko mėgstate praleisti gamtoje, tuomet galite žvalgytis būsto arčiau parko ar kitos pasivaikščiojimui skirtos vietos. Tokios vietos tinka ir tada, kai mėgstate važinėtis dviračiais, riedučiais ir kitomis panašiomis priemonėmis.
  • Kreipkite dėmesį ir į kambarių skaičių ir tikrai galvokite į ateitį. Jeigu šeimoje atsiras daugiau asmenų, tuomet iš karto reikėtų žvalgytis didesnio buto, kad atėjus tam momentui nereikėtų buto keisti ir daryti naujų investicijų. Nes labai tikėtina, kad ateityje butai tik brangs, todėl investicijų kaskart reikės didesnių.