Kaip veido odą paruošti makiažui?

Nors dažniausiai girdime, kaip svarbu pasirūpinti savo oda po makiažo, ne mažiau svarbios ir tos procedūros, kurias atliekame prieš pasidažydamos. Jei tinkamai paruošite veido odą, makiažas atrodys natūraliau ir, tikėtina, išsilaikys dar ilgiau. Šį kartą aptarsime pagrindinius žingsnius, kurie padės pasiekti būtent tokių rezultatų.

Šveitimas

Ši procedūra turėtų būti atliekama reguliariai – jos dėka panaikinamos negyvos odos ląstelės, kurios gali trukdyti tolygiai padengti makiažo priemones. Visgi, jeigu kol kas šio žingsnio į odos priežiūros rutiną nesate įtraukusios, ją nušveisti reikėtų likus kelioms dienoms iki dažymosi, o blogiausiu atveju – tą pačią dieną, prieš tai atlikus žemiau aptariamą valymą. Įsigijusios būtent Jūsų odos tipui tinkantį šveitiklį, galėsite atsisveikinti su inkštirais, poromis ar kitais nešvarumais. Kai oda bus lygi ir švari, makiažas tik dar labiau pabrėš jos grožį.

Prausimas

Savaime suprantama, kad kosmetikos priemonės ant švarios odos gali išsilaikyti ilgiau, tad prieš išsitraukiant šiuos produktus, pirmiausiai odą reikėtų švariai nuplauti. Šiam tikslui vien vandens nepakaks – į pagalbą turėtų pasitelkiamas švelnesnis veido prausiklis, ar, pavyzdžiui, neretai jį pakeisti galintis micelinis vanduo. Kad ir kurią priemonę nuspręstumėte pasirinkti, turėtumėte atsižvelgti į savo odos tipą ir jos poreikius. Tuo labiau, kad kai kurie produktai ne tik atlieka pagrindinę savo funkciją, bet taip pat yra praturtinami kitais odai naudingais ingredientais.

Tonizavimas

Sekantis Jūsų naudojamas produktas turėtų būti veido tonikas, kuris sureguliuos odos pH ir po sąlyčio su vandeniu atstatys ją į optimalią padėtį. Prieš makiažą šis žingsnis yra ypatingai svarbus, kadangi šios priemonės užtikrina geresnį kitų produktų įsisavinimą – tai turės įtakos ilgiau išsilaikančiam makiažui. Jei atlikdamos kasdienę odos priežiūros rutiną naudojate serumą, jį galite pasitelkti ir prieš dažymąsi. O jeigu turite daugiau papildomo laiko, odą galite palepinti drėkinančia kauke.

Drėkinimas

Norint tinkamai sudrėkinti odą, vien kaukės neužteks – papildomai turėtų būti pasitelkiamas ir šiam tikslui skirtas kremas. Kokybiški, pavyzdžiui, Bioderma veido kremai taip pat užtikrins geresnį priemonių pasisavinimą ir garantuos ilgesnį makiažo išsilaikymą. Platų jų pasirinkimą galėsite apžiūrėti Pigu.lt el. parduotuvėje.

Nepamirškite ir paakių zonos – ji yra jautresnė, todėl reikėtų rinktis specialiai šiai veido sričiai pritaikytus produktus. Jie turi drėkinamąjį poveikį ir leidžia užmaskuoti nuovargį. Galiausiai beliks pasirūpinti lūpomis – jei bus užtikrinta jų drėgmė, pavyks išvengti lūpdažio skilinėjimo. Jų priežiūrai galite naudoti balzamą, šveitiklį ar specialų pagrindą.

Apsauga nuo saulės

Nors kartais SPF filtrą gali pasiūlyti ir kiti produktai ar netgi makiažo priemonės, reikėtų įsitikinti, kad jo lygis yra pakankamas. Priešingu atveju verčiau papildomai naudoti atskirą nuo saulės saugantį kremą – nors gyvenant mūsų šalyje gali pasirodyti kitaip, iš tiesų jis yra reikalingas ištisus metus. Galbūt pačiam makiažui ši priemonė įtakos ir neturės, tačiau siekiant išsaugoti odą sveiką, be jos išsiversti nepavyks.

Gruntas

Prieš naudojant kitas makiažo priemones, pirmiausiai odą rekomenduojama padengti gruntu. Jis padeda išsaugoti odos drėgmę, užpildo poras, maskuoja dėmeles ar kitus nelygumus, o taip pat suteikia odai natūralų spindesį. Po tokio privalumų sąrašo turėtų būti akivaizdu, kodėl darantis makiažą šios priemonės nereikėtų praleisti – galutinis rezultatas dėl to bus tik dar įspūdingesnis.

Jei kaskart prieš pradėdamos dažytis prisiminsite šiuos patarimus, pasieksite dar geresnių rezultatų. Šioms procedūroms nereikės daugybės laiko, tačiau jeigu iki šiol jų neatlikdavote, skirtumas bus akivaizdus.