Kaip tinkamai genėti medžių šakas?

Jeigu turite sodą, esame tikri, kad jame yra bent jau keli medžiai, kurie ne tik sukuria pavėsį nuo kaitros, tačiau taip pat ir veda skanius bei sveikus vaisius. Žinoma, kad rezultatas atitiktų Jūsų poreikius, svarbu, kad medžiai būtų tinkamai prižiūrimi. Juk jie auga ne miške, tad ir priežiūros reikia daugiau, negalima auginti kaip tų, kuriems taisykles veda pati gamta.

Vienas svarbiausių darbų yra šakų genėjimas ir jį reikia atlikti su patikima STIHL sodo įranga Kaune.

Tinkama įranga

Kaip pats geriausias yra minimas šakų genėtuvas – STIHL. Be įrangos darbai ne tik truks kur kas ilgiau, tačiau taip pat ir patys darbai bus kur kas labiau varginantys. Galiausiai, reikia tiksliai žinoti, kurias šakas pjauti. O kai dirbama ne su įranga, tačiau su rankomis, deja, dažniausiai padaroma kur kas daugiau klaidų, kurios vėliau kainuoja pačius medžius bei jų priežiūrą.

Senų šakų nupjovimas

Genėti reikia ne tik senas šakas, tačiau joms dažniausiai reikia skirti bene daugiausia dėmesio. Žinoma, kad senos šakos dažniausiai jau atrodo nusilpusios, jos dažniausiai yra nudžiūvusios, negražiai atrodo, galiausiai, jos nebeveda jokių vaisių. Dėl to siūlome jums atsakingai suskirstyti šakas pagal tai, kurios yra senos, o kurios dar turi likti ant medžio. Toks kategorizavimas dažniausiai padeda kur kas paprasčiau nupjauti tas šakas, kurios jau nebėra geros ir kurų nereikia ne tik dėl vizualinės išvaizdos, tačiau taip pat ir dėl to, kad jos ima iš medžio naudingas medžiagas.

Reagavimas į medžio poreikius

Galiausiai, nors yra daug taisyklių, kurios nurodo – kaip turi būti genimi medžiai, visgi, svarbiausia yra kuo daugiau dėmesio skirti pačiam augalui. Dažniausiai po genėjimo matyti, ar jam patiko tas darbas, kurį jūs padarėte, ar geriau jau kitą kartą darbus atlikti kiek kitaip, kad rezultatas būtų geras ne tik jums, tačiau ir medžiams.

Su tinkama įranga šakų genėjimas bus ne darbas, tačiau malonumas. Svarbiausia yra netaupyti ir taip pat atminti, kad tokia įranga bus perkama daugeliui metų.