Ką rinktis kaljano paruošimui: foliją, karščio kamerą ar kaminėlį?

Ką rinktis kaljano paruošimui: foliją, karščio kamerą ar kaminėlį?

Kaljano mylėtojai žino, kad yra daugybė būdų, kaip paruošti kaljaną, tačiau ne visi jie yra geri. Todėl dažnai girdime diskusijas, kuris iš paruošimų būdų yra ne tik geriausias, bet ir greičiausias. Ruošiant kaljaną galima ne tik pasirinkti skirtingas taureles, angliukus, bet ir karščio valdymo būdą. Vienas populiariausių – kaitinimas folija. Kadangi pasirinkus foliją, kaljano taurelė įšyla kur kas greičiau, daugelis renkasi būtent šį būdą. Tačiau skubėti nėra kur. Kai kurie renkasi karščio kamera, kuri šildo šiek tiek ilgiau, tačiau puikiai atlieka darbą ir kaljanui suteikia daug dūmų. Lėčiausias pasirinkimas – šildyti kaminėliu. Bet nepaisant to, jog pasirinkus kaminėlį šildyti reikės ilgiau, tai gana dažnas pasirinkimas. Iš esmės, nei vienas negali pasakyti, kurį variantą turėtumėte rinktis. Jie visi verti dėmesio, todėl rinkitės atkreipdami dėmesį į tai, kiek laiko galite skirti kaljano paruošimui ir kaip ilgai norėsite jį naudoti. Tai padės pasirinkti tinkamą būdą.

Kiek vidutiniškai užtrunka, kol sušyla kaljanas?

Kaljanas vidutiniškai sušyla per 5-8 minutes. Visgi konkretus laikas gali būti ilgesnis, atsižvelgiant į tai, koks kaljano paruošimas bus pasirenkamas. Visgi dažniausiai kaljano šildyti nereikia ilgiau nei 10 minučių.

Kas nutinka, jeigu kaljanas per daug sušyla?

Pasitaiko, kad kai kurie persistengia ir kaljaną šildo per ilgai. Žinoma, tokiu atveju dūmų gali būti daug ir kai kuriems gali pasirodyti, kad tai puikus būdas, kaip paruoštas kaljaną. Tačiau tie, kurie rūko kaljaną ne pirmą kartą žino, kad per ilgai šildant kaljaną bus ne tik daugiau dūmų, bet ir jį naudojant gerklei tikrai nebus malonu. Greičiausiai ją ims graužti ir bent kurį laiką po to nenorėsite naudoti kaljano.

Kiek laiko užtrunka, kol išmokstama paruošti kaljaną?

Tinkamai paruošti kaljaną nėra sudėtinga, todėl daugeliui pavyksta tai padaryti iš pirmo karto. Net jeigu ir nepavyks paruošti iš pirmo karto, nenusiminkite. Atkreipkite dėmesį į tai, kokias klaidas padarėte ir antrą kartą tik pavyks paruošti kaljaną be jokių klaidų.