Kokiais atvejais neverta parduoti metalo laužo?

Dažnai girdime, kiek daug galima užsidirbti iš metalo laužo pardavimo, todėl daugelis mūsų surenka turimą metalą ir skuba jį parduoti. Tačiau kyla klausimas, ar tikrai visada apsimoka parduoti turimą metalą? Gal kai kuriais atvejais verta šiek tiek palaukti ir neskubėti? O gal apskritai kartais neapsimoka jo parduoti? Pateikiame priežastis, kada neapsimoka parduoti metalo laužo:

  • Jei turite daug metalo, tačiau ruošiatės jį parduoti bet kam, nepasidomėję, kokias kainas siūlo kitos supirktuvės, tuomet geriau padėkite metalą atgal į garažą ir nelieskite jo. Metalas gali būti vertingas, jei tik rasite, kam jį parduoti. Tačiau ne visais atvejais metalo laužo kaina tenkina metalą turinčius žmones. Kai kuriais atvejais jie gauna tokį pasiūlymą, kuris net nepadengia kelionės išlaidų.
  • Tai veda prie dar vieno atvejo, kurio metu neapsimoka parduoti metalo laužo. Jei turite nedaug metalo, tačiau norite jį parduoti, paieškokite įmonės, kuri atvyksta supirkti. Jei nerasite, tuomet pagalvokite, ar apsimoka parduoti metalą. Kelionė kainuoja, tad koks tikslas leistis į kelionę, jei parduoto metalo suma vos padengs išlaidas? Jei metalo turite nedaug, gali būti, kad išlaidos bus per didelės, o gauta suma – per maža.
  • Neverta parduoti metalo laužo ir tuomet, jei manote, kad jo dar prireiks. Tokiu atveju naudinga jį padėti atgal į vietą ir palaukti, kol suprasite, ar prireiks, ar ne. Priešingu atveju gali būti, kad parduosite metalą, o vėliau turėsite ieškoti, iš kur jo gauti.

Dėl kokių priežasčių supirkėjas gali pasiūlyti mažesnę kainą?

Kai kuriais atvejais supirkėjas gali pasiūlyti mažesnę kainą ne dėl to, kad jūsų metalas mažiau vertas, o dėl asmeninių finansinių problemų. Tokiais atvejais neverta net leistis į pokalbį su supirkėju. Pasitaiko, kad supirkėjai siūlo per mažas kainas ir dėl kitos priežasties – nenori daug išleisti. Tokiu atveju tuo labiau neapsimoka rinktis supirkėjo. Reikia suprasti, kad rinkoje yra daug supirkėjų, kurie yra pasiryžę pasiūlyti kuo geresnes kainas, tad kam rinktis tuos, kurie neskuba siūlyti didesnių kainų.